Asya, Afrika ve Güney Amerika’da insanlar hangi böcekleri yiyor ?

Posted by

Hindistan’dan bir uzman, böceklerin düşük kalorili proteinler, A, B12 ve riboflavin (B2) gibi temel vitaminler ve kalsiyum, manganez, demir ve bakır gibi mineraller açısından mükemmel bir kaynak . Ayrıca zengin bir sağlıklı doymamış yağ kaynağı da sağlarlar. Ancak tüm böceklerin yenmesi güvenli olmadığından dikkatli olmanız gerektiğini belirtmek isteriz.

Termitler

Termitler pencere panelleri, kapılar ve yataklar gibi ahşap yapılara zarar vermeleriyle ünlü olsa da Afrika ve Asya toplumlarında büyük bir ilgiyle tüketiliyor. Şaşırtıcı bir şekilde termitler, metabolizmayı, güçlü kemikleri ve güçlü bir bağışıklık sistemini destekleyen önemli bir mineral olan olağanüstü düzeyde manganez içerir. Dikkat çekici bir şekilde diğer böceklere göre neredeyse 100 kat daha fazla manganez içerirler.

Cırcır böcekleri

Yaygın inanışın aksine bu canlılar şaşırtıcı derecede besleyicidir. Demir, protein ve B12 vitamini açısından zengin olan cırcır böcekleri, genel sağlığı korumak için gerekli temel unsurları sunar.

O bölgelerdeki bu böcekler, olağan tüketiminin yanı sıra, öğütülerek “kriket unu” adı verilen toz haline getiriliyor. Bu toz, protein karışımlarına eklenir ve hatta cips yapımında bir bileşen olarak kullanılır.

Çekirgeler

Çekirgeler, özellikle Meksika, Latin Amerika ve Afrika ile Asya’nın bazı bölgelerinde büyük bir popülerlik kazanmıştır. Bu böcekler tavuk, yumurta ve fasulye gibi diğer kaynaklara kıyasla daha yüksek protein içeriği sunar. Meksika’da çekirgeler genellikle tereyağı, sarımsak, limon ve tuzla kızartılır, bu da onların lezzetini arttırır ve onları hoş ve besleyici bir lezzet haline getirir.

Karıncalar

Dokumacı karınca larvaları ve pupalar gibi böcekler bazı Asya ülkelerinde son derece popülerdir ve Güney Amerika’da da özellikle yetenekli aşçılar tarafından yaratıcı bir şekilde kullanıldığında lezzetli bir yiyecek olarak kabul edilir. Çekiciliği sadece lezzetinde değil aynı zamanda olağanüstü besinsel özelliklerinde de yatmaktadır. Karıncalar protein, demir, çinko ve polifenoller açısından zengindir ve keskin, narenciye aroması sunar.

İpek Böceği (Bombyx mori)

İpek böceği, sadece besin yetiştiriciliğinde değil “ipek kumaşı” olarak bilinen kumaş yapımında da rol oynar. İçeriğinde aminoasitler ve mineraller bulunur. Ancak erişkin hali tüketilmez. Pupa hali tüketilmeye uygundur ve yerliler tarafından tüketilir.

Güveler

Güvelerin erişkinlik dönemi, vücutlarının tüylerle kaplı olduğu dönemdir. Bu yüzden kelebek ve güveler gibi tüylü olan böcekler, erişkinliğe ulaşmadan pupa ya da koza evresinde tüketilirler. Kızartma, haşlama veya tütsüleme bu böceklerin pişirme yöntemleri arasındadır.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir